I morgon avslöjas vinnarna av utmärkelsen Årets Advokatbyrå. Sammanlagt fem titlar delas ut och tre till fem byråer är nominerade i varje kategori.

För elfte året i rad har börsbolaganalysföretaget Regi genomfört sin stora branschundersökning där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik.

Årets studie omfattar närmare 1 100 bedömningar och 22 advokatbyråer ingår i studien. Undersökningen mäter årligen klientnöjdheten med hjälp av Regis Nöjd Klient Index, som består av 14 kriterier som bland annat affärsnytta, prisvärdhet, nivå av digitalisering och innovativ förmåga.

– Riktigt nöjda klienter är resultatet av ett långsiktigt och metodiskt arbete. Det visar årets resultat där några advokatbyråer topprankas upprepade gånger, säger Ylva Gnosse, ansvarig för studien Årets Advokatbyrå på Regi.

Vid ett lunchevent i morgon delar Regi ut priset för årets advokatbyrå, baserat på resultatet av studien. Ett åttiotal gäster väntas, varav över 60 kommer från advokatbyråer och resten är klienter, influencers, media och andra med intresse för advokatbranschen.

Vilka trender ser du i årets nomineringar?

– Det är svårt att peka på en tydlig trend eftersom vår studie fångar hela marknaden. Det är en mix av gamla byråer och nya byråer och av tidigare vinnare och bubblare.

Årets specialpris är Klienternas Hållbarhetspris, som delas ut till den byrå som har fått högst betyg av klienterna när det gäller hållbar utveckling, uttalat samhällsansvar, jämställdhet, ökad mångfald och rimlig intern arbetsbelastning.

– Det intressanta med klienternas hållbarhetspris är att där tävlar alla byråer i alla storlekskategorier om samma pris.

Ylva Gnosse hyllar advokatbyråernas klienter, som genom seriösa svar, ofta kompletterade med utförliga kommentarer, gör det möjligt att varje år ta tempen på advokatbranschen.

– Vi skulle inte kunna göra den här studien utan klienterna. Och köparna av affärsjuridik är verkligen engagerade klienter, säger Ylva Gnosse.

Nominerade 2018:

KLIENTERNAS HÅLLBARHETSPRIS
Delphi
Fylgia
Mannheimer Swartling
MAQS
Morris Law

STORA KLIENTPRISET (Klienter som köpt för 1 miljon eller mer specifikt av sin byrå)
Delphi
Hamilton
Lindahl
Linklaters
Mannheimer Swartling

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 200+ MKR
Delphi
Hamilton
Lindahl
MAQS
Setterwalls

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 100–199 MKR
AG Advokat
Baker McKenzie
Fylgia

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 25–99 MKR
Lindskog Malmström
Magnusson
MarLaw

Länk till realtid.se och artikeln.

Skribent: Rakel Lennartsson
08-420 030 74